Alle projecten

Project Hoogweg Paprikakwekerijen

In opdracht van Verbeek Projects B.V. zijn wij onlangs gestart met het bouwen van de staalconstructie voor de biomassa-installaties en het nieuwe hoofdgebouw van Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest. Hier worden op de meest efficiënte en duurzame wijze paprika’s van hoogstaande kwaliteit geproduceerd. 

Het betrof een uitdagend project, omdat de staalconstructie over twee grote biomassa-installaties heen gebouwd moest worden. Daarom moest er vooraf goed nagedacht worden over de kraanposities en het gebruik van de hoogwerker. In deze biomassa-installaties worden houtsnippers verbrand. De warmte die hierbij vrij komt wordt gebruikt om water op te warmen voor het verwarmingssysteem in de kassen in Luttelgeest. Kampstaal heeft hiervoor met het oog op de brandveiligheid naast de constructie en de vloeren ook een speciale betonnen brandwand geplaatst. 

Er is tijdens dit project wederom volop samengewerkt door de verschillende divisies binnen de GB Steel Group. Zo heeft Kamplacon de dak- en wandbeplating voor haar rekening genomen. Staalbouw Nauta heeft naast Kampstaal deels de staalconstructie geproduceerd.

Voor het nieuwe hoofdgebouw, welke een afmeting heeft van 260 m lang en 48 m breed, heeft Kampstaal eveneens de complete staalconstructie verzorgd. Daarnaast wordt door Kampstaal in de laatste fase van het project nog een aantal vloeren geplaatst.

Lees meer over deze ambities, onze activiteiten en resultaten in het meest recente jaarverslag.

Voor dit project werd samengewerkt met: