Kwaliteit op maat

Van bouwer van kleine loodsen tot staalconstructiebouwer met internationale klanten: Kampstaal Staalbouw is ver gekomen sinds 1980. Vier decennia later bouwen wij meer dan alleen loodsen en bedrijfshallen: we leveren ingewikkelde staalconstructies en de meest uitdagende utiliteitsbouwwerken op. In Nederland, én ver daarbuiten. Engineers, projectleiders, productiemedewerkers en monteurs denken daarbij met u mee. Zodat we kwaliteit leveren op één maat: de uwe.

Management summary

Alles in eigen hand

Kampstaal Staalbouw investeert voortdurend in haar machinepark. We beschikken onder meer over een computergestuurde zaag-/boorstraat, een knip-/ponsmachine en een hypermoderne snijafdeling. Onder andere voor ons specialisme: het snijden en lassen van enorme raatliggers en hoedliggers. Daar is ruimte voor nodig. Gelukkig beschikt Kampstaal over 11.000 m2 productieruimte en 6.000 m2 conserveringsruimte. Het geeft ons de ruimte om snel en efficiënt te werken. En snel te schakelen: last-minute wijzigingen voeren we heel flexibel uit.

CE-certificering: kwaliteit op de toekomst voorbereid

Als één van de eerste staalbouwbedrijven is Kampstaal Staalbouw in 2012 CE-gecertificeerd. Hoewel een CE-markering voor staalconstructies pas per 1 juli 2014 verplicht werd. In NEN-EN 1090 zijn de eisen voor CE-markering van staalconstructies vastgelegd. Fabrikanten die een CE-markering voor hun producten willen, moeten deze laten testen volgens Europese geharmoniseerde testnormen. Deze tests zijn uitgevoerd door Lloyd’s. Al eerder bestempelde Lloyd’s onze zorg voor kwaliteit met het ISO9001 certificaat en onze zorg voor veiligheid met het VCA certificaat. En in juni 2017 kwam daar het ISO 14001:2015 certificaat bij, wat inhoudt dat we ook met ons milieumanagementsysteem goed bezig zijn.

Maatwerk door gestroomlijnde voorbereiding

Maatwerk kun je pas leveren als je goed voorbereid bent. Die voorbereiding begint in ons bedrijfsbureau. Elke order gaat – heel effectief – langs verschillende afdelingen: constructeurs berekenen complexe staalconstructies. Tekenaars werken met Tekla 3D-tekensoftware unieke ontwerpen uit. En brengen – zo mogelijk – ontwerpen samen in BIM. Zo realiseren we korte doorlooptijden en voorkomen we dubbel werk terwijl we bijzonder flexibel blijven in de uitvoering.

Precisie vereist

Maatwerk vereist precisie. Precisie die wij kunnen garanderen door het juiste voorwerk van ons bedrijfsbureau. Onze constructeurs berekenen welke krachten er op een gebouw vrijkomen en verdelen die krachten in de ontwerpen.

Werkvoorbereiders vertalen die ontwerpen naar papier waarmee de machines en lassers in onze fabriek aan de slag gaan. Ook bestellen zij stalen buizen, staalplaat en andere soorten constructiestaal. Profielen, platen, hoekstaal en stripmateriaal snijden we economisch uit, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Stralen & spuiten

Conserveringstechnieken geven onze staalproducten een lange levensduur mee. Eerst stralen we ieder product, waarna we het spuiten in elk denkbare kleur. De populairste kleur? RAL 5010! Een tint blauw die extra lang goed blijft. We hebben 4000 m2 ruimte om de geconserveerde stalen constructies uit te laten harden.

Een uniek afzuigsysteem maakt deze hal ook geschikt om met verven op waterbasis te werken. Ook geven we thermisch verzinkte staalconstructies een of meerdere verflagen ofwel duplexcoating.

Verenigd in staal: GB Steel Group

Kampstaal staalbouw, Kamplacon dak- en wandconstructies, Machinefabriek Emmen, Nauta Heeg staalbouwVossebelt kippers en containers: vijf unieke bedrijven met bijzondere expertise in staal. Verenigd, waardoor ieder bedrijf een betrouwbare partner is. En zeer flexibel door snel te schakelen binnen de groep.

GB Steel Group

Contact

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Kampstaal B.V.

Distributieweg 10

8304 BJ Emmeloord

 

 

T +31 (0)527 69 80 20

KvK 39053026

E info@kampstaal.com

Contact

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Locatie Meppel

Rabroekenweg 22

7942 JE Meppel

 

 

T +31 (0)527 69 80 20

KvK 04031971

E meppel@kampstaal.com