Alle projecten

De nieuwe parkeergarage P3 – lang én droog parkeren op Schiphol.

Wegens succes in 2018 uitgebreid met een upgrade en extensie!

 

Overzichtelijk

Vijf bouwlagen, 2600 parkeerplaatsen, grotendeels overdekt. De nieuwe parkeergarage P3 op Schiphol is bovenal functioneel. Met veel natuurlijk lichtinval biedt de parkeergarage soberheid en duidelijkheid. Met één oog al op de reis die je gaat maken kun je je verdere autozorgen loslaten en makkelijk je weg vinden in de parkeergarage. Dit door middel van een logisch, open en kleurrijk ontwerp van Zwarts & Jansma architecten.

Synergie

De functionaliteit zit ‘m dus vooral in het ontwerp, dat vrij rechttoe rechtaan is. Wat de parkeergarage dan toch weer bijzonder maakt is het trappenhuis, kleurgebruik, en het gebruik van strekmetaal. Bovendien was de snelheid waarmee Kampstaal leverde ook zeker weer een pluspunt. Dit kwam niet in de laatste plaats door de synergie tussen Kampstaal en zusterbedrijven Kamplacon en Beijer. Ook de samenwerking met aannemer Ballast Nedam en met Bartels beviel wederom prima. Maar een mooie werklocatie, met dito uitzicht, is ook niet te versmaden!

Update en extensie

De bouw startte in augustus 2015; de parkeergarage is april 2016 opgeleverd.

En wegens succes is in 2018 de upgrade én extensie van P3 opgeleverd. Dus nu nog meer kans op een droge auto na je vakantie!

Kijk voor meer interessante informatie over dit project vooral eens in het blad Beton- & Staalbouw.

 

Voor dit project werd samengewerkt met: