Alle projecten

P3 Schiphol - Kampstaal HOME news

De nieuwe parkeergarage P3 – lang én droog parkeren op Schiphol.

 

Wegens succes in 2018 uitgebreid met een upgrade en extensie!

 

Parkeren op Schiphol; niet echt een hobby voor de meeste reizigers. Maar goed nieuws voor hen – in 2015 zijn er 2600 parkeerplaatsen bijgekomen, en in 2018 werd dit aantal verdubbeld. Oftewel, sinds 2015 zijn er meer dan 5000 extra parkeerplekken gerealiseerd op P3! Nog meer kans op een droge auto na je vakantie dus.

2015

Vijf bouwlagen, 2600 parkeerplaatsen, grotendeels overdekt. De nieuwe parkeergarage P3 op Schiphol is bovenal functioneel. Met veel natuurlijk lichtinval biedt de parkeergarage soberheid en duidelijkheid. Met één oog al op de reis die je gaat maken kun je je verdere autozorgen loslaten en makkelijk je weg vinden in de parkeergarage. Dit door middel van een logisch, open en kleurrijk ontwerp van Zwarts & Jansma architecten.

Synergie

De functionaliteit zit ‘m dus vooral in het ontwerp, dat vrij rechttoe rechtaan is. Wat de parkeergarage dan toch weer bijzonder maakt is het trappenhuis, kleurgebruik, en het gebruik van strekmetaal. Bovendien was de snelheid waarmee Kampstaal leverde ook zeker weer een pluspunt. Dit kwam niet in de laatste plaats door de synergie tussen Kampstaal en zusterbedrijven Kamplacon en Kampstaal Meppel. Ook de samenwerking met aannemer Ballast Nedam en met Bartels beviel wederom prima. Maar een mooie werklocatie, met dito uitzicht, is ook niet te versmaden!

De bouw startte in augustus 2015; het eerste deel van de parkeergarage is april 2016 opgeleverd.

2018 – Update en extensie

En wegens succes is in 2018 de upgrade én extensie van P3 opgeleverd. Naast de bestaande parkeergarage gingen we wederom met Kamplacon en andere vaste bouwpartners aan de slag.

Altijd fijn, werken met bekenden. Mensen waar je wat aan hebt; een vast bouwteam met allemaal hetzelfde doel voor ogen: het project binnen de tijd opleveren zodat we de klant tevreden houden. Mooi is ook dat alle partners al tijdens de ontwerpfase betrokken zijn, zodat dan al de bouwvolgorde bepaald kan worden. De bouwpartners kunnen namelijk hun expertise over de maakbaarheid met elkaar delen, wat de bouwsnelheid ten goede komt. Risico’s kunnen zo beter worden beheerst zodat faalkosten worden voorkomen.

Het ‘oude’ deel van de parkeergarage onderging een upgrade, waarna het aan de extensie werd verbonden. De ‘originele’ garage werd op enkele punten verbeterd: er werd door ons een dak en luifel aangebracht, en de gevelpanelen werden voorzien van een witte coating. Daarna werd er een extra parkeergarage aan de achterzijde bijgebouwd, die per verdieping met twee bruggen aan de eerste garage werd gekoppeld.  

Het blijft een mooi concept, deze parkeergarage. Wij leverden de modulaire stalen constructie, waarop betonnen kanaalplaatvloeren geplaatst worden. Ook de dak- en gevelbekleding was weer van de hand van Kamplacon.

Dit bouwconcept leent zich op deze wijze erg goed voor het snel kunnen uitbreiden van parkeercapaciteit. Handig voor als je nog niet goed in kunt schatten hoeveel parkeerplaatsen je nodig denkt te hebben, of voor het spreiden van je investering.

Op Schiphol pakt het in elk geval goed uit: met bijna een verdubbeling van de parkeercapaciteit op P3 heb je nu nog meer kans op een droge auto na je vakantie!

Kijk voor meer interessante informatie over dit project vooral eens in het blad Beton- & Staalbouw.

 

Voor dit project werd samengewerkt met: