Alle projecten

De nieuwe parkeergarage P3 – lang én droog parkeren op Schiphol.

Wegens succes in 2018 uitgebreid met een upgrade en extensie!

Parkeren op Schiphol; niet echt een hobby voor de meeste reizigers. Maar goed nieuws voor hen – in 2015 zijn er 2600 parkeerplaatsen bijgekomen, en in 2018 werd dit aantal verdubbeld. Oftewel, sinds 2015 zijn er meer dan 5000 extra parkeerplekken gerealiseerd op P3! Nog meer kans op een droge auto na je vakantie dus.

2015

Vijf bouwlagen, 2600 parkeerplaatsen, grotendeels overdekt. De nieuwe parkeergarage P3 op Schiphol is bovenal functioneel. Met veel natuurlijk lichtinval biedt de parkeergarage soberheid en duidelijkheid. Met één oog al op de reis die je gaat maken kun je je verdere autozorgen loslaten en makkelijk je weg vinden in de parkeergarage. Dit door middel van een logisch, open en kleurrijk ontwerp van Zwarts & Jansma architecten.

Synergie

De functionaliteit zit ‘m dus vooral in het ontwerp, dat vrij rechttoe rechtaan is. Wat de parkeergarage dan toch weer bijzonder maakt is het trappenhuis, kleurgebruik, en het gebruik van strekmetaal. Bovendien was de snelheid waarmee Kampstaal leverde ook zeker weer een pluspunt. Dit kwam niet in de laatste plaats door de synergie tussen Kampstaal en zusterbedrijven Kamplacon en Beijer. Ook de samenwerking met aannemer Ballast Nedam en met Bartels beviel wederom prima. Maar een mooie werklocatie, met dito uitzicht, is ook niet te versmaden!

De bouw startte in augustus 2015; de parkeergarage is april 2016 opgeleverd.

2018 – Update en extensie

En wegens succes is in 2018 de upgrade én extensie van P3 opgeleverd. Naast de bestaande parkeergarage gingen we wederom met Kamplacon en andere vaste bouwpartners aan de slag. Het ‘oude’ deel onderging een upgrade, waarna het aan de extensie werd verbonden.

Met bijna een verdubbeling van de parkeercapaciteit op P3 heb je nu nog meer kans op een droge auto na je vakantie!

 

Kijk voor meer interessante informatie over dit project vooral eens in het blad Beton- & Staalbouw.

 

Voor dit project werd samengewerkt met: