Alle projecten

Modulaire parkeergarage voor TU Delft

Circulair bouwen is een steeds belangrijker thema binnen de bouw. Dat merken we ook bij Kampstaal. Staalconstructies lenen zich eenvoudig voor duurzaam bouwen. Hoe? Lees hier meer over duurzaam bouwen met staal.

In opdracht van Ballast Nedam Parking heeft Kampstaal nabij het sport- en cultuurcentrum X van TU Delft een modulaire én demontabele parkeergarage neergezet waar plaats is voor 581 parkeerplaatsen. Door de groene gevels van de parkeergarage past deze mooi in de boomrijke omgeving. 

Staalconstructie
De garage is gebouwd met het door Ballast Nedam Parking ontwikkelde modulaire ModuPark-systeem, met prefab betonnen en stalen elementen. Overspanningen van 16 meter zorgen ervoor dat er geen kolommen langs de rijpaden en de parkeervakken staan. Voor de staalconstructie is 312 ton gebruikt. De garage kan na gebruik volledig worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd. Daarmee is het project een voorbeeld van circulair en duurzaam bouwen.  

Groene gevels
Om te voorkomen dat een monotoon groen gevelbeeld ontstaat, bestaat de beplanting uit een mix van plantensoorten, die mee kleuren met de seizoenen. De rasters waarin een groen gevelbeeld is ontstaan, is ook geleverd door Kampstaal. Door de beplanting wordt de parkeergarage langzaamaan opgenomen in het natuurlijke, parkachtige karakter van haar omgeving.