Alle nieuwsberichten

Nieuwe machines toegevoegd aan het machinepark Kampstaal

 

Om een goede kwaliteit te leveren, is het belangrijk om goede machines te hebben. Dat geldt ook voor ons. Als uitbreiding op ons bestaande machinepark hebben we daarom twee nieuwe machines gekocht. In de afgelopen weken zijn deze gemonteerd en zijn ze bijna klaar voor gebruik.

Semi-automatische zaag

De zaag heeft een automatische aan- en afvoer van de te zagen/gezaagde producten. De zaaglijn is in totaal 37,5 meter lang exclusief omheining. Hij kan staalprofielen, buizen en kokers verstek links 45° en rechts -60° zagen met een maximale afmeting van 520 x 320 mm.

Met deze zaag wordt de productiecapaciteit vergroot en wordt kleiner zaagwerk van onze zaag-boorstraat opgevangen. Daarnaast markeert hij de producten ook met behulp van een naaldmarkeerunit.

Nabewerkingsmachine

De nabewerkingsmachine zorgt ervoor dat het nabewerkingsproces van gesneden plaatdelen wordt versneld. In plaats van met de hand de platen te ontbramen en te slijpen, wordt dit door de machine gedaan. Hierdoor ontzien we de collega’s op de werkvloer van fysiek zwaar werk, het werkproces wordt versneld en zorgt voor een meer stabielere kwaliteit van de nabewerking. De machine kan gesneden plaatmateriaal tot 950 mm breed en 3 tot 100 mm dik bewerken.

Lees meer over de ambities, onze activiteiten en resultaten in het meest recente jaarverslag.