Alle projecten

Centrum voor Levenswetenschappen

In een schoolgebouw waar studenten en leraren samen proberen een antwoord op belangrijkere levensvragen te vinden, is ruimte nodig. Om te denken en om elkaar te ontmoeten. Die ruimte vinden zij in het nieuwe Centrum voor Levenswetenschappen dat Kampstaal Staalbouw samen met Voortman Staalbouw construeerde voor de Rijksuniversiteit Groningen.

Rudy Uytenhaak ontworp het 9 verdiepingen tellende gebouw. Met een hoogte van zo’n 40 meter en een oppervlak van circa 35.000 vierkante meter huisvest het gebouw onderwijsruimten, kantoren en laboratoria. In dit nieuwe universiteitsgebouw is 3400 ton staal verwerkt.

Transformatie omgeving

Het Centrum voor de Levenswetenschappen biedt onderdak aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De drie onderzoeksferen planten-, fundamentele- en dierenstudie worden ondergebracht in twee aansluitende vleugels. Het nieuwe gebouw is onderdeel in een grote plan dat de omgeving moet transformeren in een ruim opgezette campus met heldere gebouwen en een lommerrijke setting. De realisatie van het project kostte €60 miljoen.

Voor dit project werd samengewerkt met: