Alle projecten

Uitbreiding IKEA

IKEA – iedereen heeft wel iets in huis van dit Zweedse woonwarenhuis. Ronddolen door de IKEA, wie is er niet groot mee geworden! Ballenbak, Billy, gehaktballetjes, de blauw-gele IKEA tas – een dagje IKEA is vaak een dagje uit. In Breda mag Kampstaal de woongigant helpen nóg groter te worden.

IKEA staat bekend om haar mooie spullen van goede kwaliteit. Op elk woongebied is er veel keuze, en de winkels zijn dan ook zeker niet klein te noemen. Toch was de IKEA in Breda nog niet groot genoeg, en was er ruimte om een stuk bij aan te bouwen. We hadden al ervaring met de keten, toen we in 2012 de staalconstructies leverden voor 12.500 m2 extra wooninspiratie bij IKEA Utrecht. Logisch dat IKEA Beheer ook ditmaal bij ons uitkwam!

De opdracht was om het grondoppervlak uit te breiden met zo’n 2200 m2 – verdeeld over drie verdiepingen waaronder ook het parkeerdek. Kampstaal mocht in Breda de complete staalconstructies voor de uitbreiding leveren en monteren. Ook de prefab betonconstructies hebben we aangebracht. We zijn dan ook van alle markten thuis! In totaal betrof dit zo’n 240 ton staal, ongeveer 220 m2 aan prefab TT-vloeren, circa 2200 m2 prefab kanaalplaatvloeren en vier noodtrappen.

In de praktijk betekent dit natuurlijk dat onze engineers eerst de tekeningen en berekeningen maken, waaronder de detailberekeningen van de verbindingen van de diverse constructies. Bovendien worden maatvoeringen van de prefab betonnen bouwdelen gecontroleerd – de kolommen, de TT-vloerliggers en de kanaalplaatvloeren. Daarna wordt alles uiteraard ter plekke gemonteerd! Dit met zo min mogelijk overlast voor de bezoekers van IKEA.

IKEA gaat altijd voor kwaliteit – niet alleen in haar eigen producten, maar ook in haar winkel. Logisch dus dat bijvoorbeeld de trappen er picobello uitzien. Met onze expertise in trappen en leuningwerk waren wij de ideale kandidaat om naast de staalconstructies ook de trappen te verzorgen. Bovendien hebben we ook een staalconstructie gemaakt voor een grote tussenvloer in de bestaande winkel, en zijn er vier grote trappen gemaakt voor de vluchtwegen. Safety first!

Ondanks dat we een korter tijdsbestek hadden dan oorspronkelijk de bedoeling was, hebben we de achterstand in weten te halen. Dit door duidelijke afspraken te maken, zowel onderling binnen ons eigen team als met de rest van de bouwpartners. Tja, er zit nog steeds geen ‘I’ in team! De samenwerking was dan ook weer fijn, met bouwpartners zoals Ingenieursbureau Boorsma, Knevel Architecten, Burgtbouw, Linthorst, Van der Leun, en Schot.

Smååkt dit naar meer, neem dan eens een kijkje bij onze andere projecten. Of neem meteen contact met ons op!