Alle projecten

Staalconstructie nieuw gebouw Vattenfall

In opdracht van Friso Bouwgroep en Engie Services West leveren en monteren wij de staalconstructies, trappen en hekwerken voor het nieuwe gebouw van Vattenfall. Het gebouw gaat onderdeel uit maken van de stadsverwarming Amsterdam.

Het gebouw wordt voorzien van 4 ketels met mogelijkheid voor een toekomstige 5e ketel. De ketels verzorgen het warme water dat in de Heat Accumulation Tank (HAT) onder druk met een temperatuur van 130 °C wordt opgeslagen. De HAT is een geïsoleerde stalen tank met een diameter van ruim 16 m en een hoogte van ca. 26 m. Kampstaal verzorgt voor dit project voor Friso de staalconstructie, gebouw gebonden trappen en bordessen en voor Engie Services de proces gebonden trappen, bordessen en leidingondersteuningen.

In totaal wordt er ca. 800 ton staal verwerkt voor de staalconstructie, bordestrappen en hekwerken. Op onze andere locatie in Meppel zijn de bordestrappen en hekwerken gemaakt. De verwachting is dat Kampstaal in het vierde kwartaal van 2020 de werkzaamheden op de bouwplaats heeft afgerond.

Uniek ontwerp

Het bijzondere ontwerp van het gebouw wordt door Pieters Bouwtechniek uitgewerkt. De uitdaging voor Kampstaal zit met name in de schuin oplopende ronde vormen in combinatie met het hulpstaal voor de gevels.

Het gebouw wordt in drie fasen gemonteerd waarbij de laatste fase (ca. 57 ton) op de beganegrond wordt voorgemonteerd en in zijn geheel op het gebouw wordt gehesen. Inmiddels is de eerste fase van dit bijzondere bouwwerk door Kampstaal opgeleverd.