Alle projecten

Parkeergarage Rotterdamseweg

Het project

Op de campus van de TU Delft hebben wij een nieuwe parkeergarage in twee fases gerealiseerd. De constructie is circulair opgebouwd en kan in de toekomst eventueel elders weer worden opgebouwd.

De werkzaamheden

In 2020 hebben wij een parkeergarage met drie parkeerlagen geplaatst. Deze parkeergarage heeft 450 parkeerplekken en is afgewerkt met een houten gevel. De houten gevel geeft een groene en duurzame look en feel en zit vol met duurzame- en ecologische innovaties. Door gevelbegroeiing met klimplanten, door geïntegreerde vogel- en vleermuiskasten en insectenhotels wordt er een biodiverse omgeving gecreëerd binnen de houten lamellen.

In 2022 hebben wij vervolgens de dakopbouw verricht. Hier hebben wij een extra parkeerdek gerealiseerd, waar nog eens 150 auto’s op kunnen worden geparkeerd. Op het dak hebben wij tevens een pergolaconstructie gebouwd die fungeert als energiedak.
Daarnaast zijn op het dak van de parkeergarage zonnepanelen aangebracht voor het laden van elektrische voertuigen op de begane grond. Het duurzame parkeergebouw is tot slot voorzien van groene dakranden voor waterberging en koeling van het gebouw. 

Resultaat

Eind 2022 is de parkeergarage aan de Rotterdamseweg opgeleverd. Wederom een mooie samenwerking met Ballast Nedam Parking.