Alle projecten

Nieuwbouw zuivelfabriek

A-Ware Food Group laat samen met Fonterra een nieuwe zuivelfabriek bouwen in Heerenveen. Een 16.000 vierkante meter tellend complex, mede opgetrokken door Kampstaal Staalbouw.

Een kaasje glimt geel in uw koelkast. Simpel genot, dat industrieel vervaardigd wordt. En binnenkort uit deze nieuwe zuivelfabriek in Heerenveen rolt. Samen met EconStruct B.V. uit Leeuwarden en bouwbedrijf Jorritsma uit Bolsward bouwt Kampstaal Staalbouw daar naar een ontwerp van Bert van der Ploeg architectuur te Goutum aan 16.000 vierkante meter vol met een fabriek, pakhuizen, een poedertoren en melkontvangst.

Extra aandacht voor conserveringstechnieken

Een fabriek ontleent zijn vorm geheel aan zijn functie. Daarom is die zeer specifiek voor ieder type fabriek. Ook in de staalconstructie was daar aandacht voor. In dit geval kenmerkt die zich doordat de procestechniek tijdens het bouwproces geïntegreerd wordt.

In een zuivelfabriek heerst een bijzonder klimaat waar stalen buizen, metalen profielen en constructiestaal tegen opgewassen moeten zijn. Daardoor vereisen verschillende bouwdelen verschillende conserveringstechnieken. Kampstaal garandeert een lange levensduur van deze onderdelen door onder meer thermische verzinking en drie-laags-verfsystemen. In totaal is in de fabriek zo’n 1400 ton staalconstructie verwerkt dat een waarde van ongeveer €2.000.000,- vertegenwoordigt. December 2014 moet de nieuwbouw gereed zijn.

► Bekijk voor nog meer industriële inspiratie vooral ook onze White Paper.

Voor dit project werd samengewerkt met: