Alle projecten

Markthal Rotterdam

Eindelijk geopend voor het publiek: de Markthal in Rotterdam! Er zijn al veel superlatieven gebruikt voor dit gebouw, en met reden. Wat een prachtig nieuw stuk Rotterdam! Op de plek waar het ooit allemaal begon voor de Maasstad, staat nu een beeldbepalend en fonkelnieuw bouwwerk. Architect Winy Maas van het Rotterdamse MVRDV slaagde er in om, samen met vastgoedontwikkelaar ProVast, een spectaculair ontwerp te maken. Kampstaal heeft aan veel kanten mee mogen helpen met dit imposante project.

Tja, wat is er allemaal niet al gezegd over de Markthal. Beeldbepalend, markant, een nieuw ijkpunt in de tweede stad van Nederland. De veertig meter hoge boog is in de verre omstreken zichtbaar, en bestaat uit natuursteen met ruiten. De verankering van deze glazen pui, met stalen kabels, is geleverd door Kampstaal, evenals de roosterwanden voor de parkeergarage onder de Markthal. Bovenin de Markthal komen appartementen, over de volle breedte van de boog. De helft van deze appartementen kijkt uit op de hal! In de hal zelf blijft de temperatuur aangenaam, doordat de kopgevels gesloten zijn.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat is een Markthal zonder marktkramen? Daar waar het in feite allemaal om draait, dáár moet het gebeuren. Multifunctionele marktkramen die niet alleen functioneel en degelijk, maar ook aantrekkelijk zijn qua uitstraling. Nauta Heeg Staalbouw mocht 300 ton aan verzinkt staal verwerken tot de veelzijdige kramen. En Kampstaal mocht ze hier een handje bij helpen! De trappen van en de hekken rondom de kramen zijn geproduceerd en gemonteerd door Beijer Constructie, de beplating van enkele kramen is van de hand van Kamplacon. Al met al beviel de samenwerking tussen de zusterbedrijven onderling, én met aannemer J.P. van Eesteren, wederom erg goed.

Het resultaat mag er zijn. De Markthal is een plek geworden waar mensen graag wonen en komen. Een goede sfeer, een prachtig plafond en multifunctionele marktkramen die niet alleen dagverse producten tentoonstellen, maar ook terrasjes herbergen. De kramen hebben niet alleen allemaal een ander ontwerp, ook hebben ze verschillende functies. Van terras tot foodcourt, en van verse groente tot donuts, er is van alles vers te krijgen! Geweldig dat Kampstaal daar letterlijk van onder tot boven en van links naar rechts bijdrages aan heeft mogen leveren. Als GB Steel Group zijn we dan ook enorm trots op alle afzonderlijke onderdelen, én op het uiteindelijke resultaat: de Markthal, maar ook het succesvolle teamwerk!

 

Voor dit project werd samengewerkt met: