Alle projecten

Congreshal

In Swifterbant staat het congrescentrum van de Jehovah’s Getuigen. Dit bestaande congrescentrum wordt uitgebreid met een congreshal. Deze hal biedt ruimte genoeg voor bezoekers uit het hele land, er zal namelijk plek zijn voor zo’n 3400 gelovigen. Van Stichting Congreshallen Jehovah’s Getuigen kreeg Kampstaal de opdracht tot het leveren van de staalconstructie.

Beijer Constructie maakte eerder al die prachtige koepel voor de moskee in Leiden. Voor de geloofsgemeenschap van de Jehovah’s Getuigen heeft Kampstaal nu de constructie- en werkplaatstekeningen gemaakt, de staalconstructie geproduceerd en ook gemonteerd ter plaatse. Staalbouw Nauta hielp een zeer gewenst handje met het monteren. De dak- en wandbeplating werd verzorgd door Kamplacon. De nieuwe hal meet 73 bij 65 meter en is elf meter hoog, en bestaat uit vier onderdelen: de entree, de hoofdzaal, een backstage en de droogloop. De hoofdzaal heeft een vrije overspanning van 40 meter. De staalconstructie van 235 ton is voorzien van een 2-laags verfsysteem welke door Kampstaal in eigen spuiterij is aangebracht.

Wij geloven in wat we beloven. We doen dan ook wat we beloven. Wij geloven in een goede samenwerking. Met onze zusterbedrijven onderling is dit allang vanzelfsprekend. Ook dit keer was het weer prettig werken met Kamplacon en Staalbouw Nauta. Maar ook de verstandhouding met de opdrachtgever en dus de klant werd als fijn ervaren. Bovenal leverde de bouw, naast een nieuwe congreshal, enorm mooie foto’s op!

Bekijk onze andere projecten op onze projectpagina!

Voor dit project werd samengewerkt met: