Alle nieuwsberichten

De Elfstedenhal in Leeuwarden: mede mogelijk gemaakt door Kampstaal!

Leeuwarden krijgt een nieuwe ijshal. En Kampstaal draagt hieraan bij door zo’n 575 ton aan staalconstructies te leveren.

De Elfstedenhal omvat een 400 meter baan met een zogenaamde krabbelbaan in het midden, en een tweede hal met een ijspiste van 30 bij 60 meter. Hierop kan bijvoorbeeld ijshockey, shorttrack, en kunstrijden beoefend worden. De gemeente Leeuwarden verwacht 150.000 bezoekers per jaar, veel meer dan in de oude hal.

Duurzaamheid

Met name de duurzaamheid van de Elfstedenhal valt op. De nieuwe hal wordt stukken groter dan de oude, en toch blijven de energiekosten nagenoeg gelijk. Dit komt onder meer doordat er gebruik wordt gemaakt van het gas van de vuilverbranding op Schenkeschans. Dit klinkt Kampstaal als muziek in de oren. Duurzaamheid wordt bij ons ook steeds belangrijker. Wij doen bijvoorbeeld mee met De Sprong Voorwaarts, een Energieconvenant. Dit is een inspanningsverplichting die wij aangegaan zijn met Metaalunie om energie te besparen.

Klaar voor de start…

Voor de Elfstedenhal werken we samen met de bouwcombinatie Jorritsma Bouw/Dijkstra Draisma Bolsward. Het prachtige ontwerp is van GEAR. Met de bouw wordt eind deze maand begonnen, en we hopen de schaatsen onder te kunnen binden in september 2015.

Voor meer informatie en foto’s, neem een kijkje op

www.elfstedenhal.nl

Voor de achtergrond van het goed doordachte ontwerp, lees meer op

https://www.bgdd.nl/portfolio/zoekresultaten/nieuwbouw-ijshal-leeuwarden/2