Alle Projekte

The Red Apple

Het is groot, erg rood en onmogelijk over het hoofd te zien: The Red Apple is een echte eyecatcher in Rotterdam. Kampstaal nam de staalconstructie van het aanpalende Kopblok voor zijn rekening.

Met zijn hoogte van 124 meter en bijzondere ligging aan de Maas is The Red Apple een opvallende toevoeging aan het Rotterdamse waterfront. Het Kopblok bereikt op 53 meter zijn hoogste punt en biedt ruimte aan 79 appartementen en kantoren. Op de begane grond is ruimte voor winkels en restaurants.

Ontworpen door KCAP Architects&Planners

Bijzonder aan het Kopblok is de overhangende constructie van de bovenste verdiepingen. Op dat punt hebben bewoners en kantoorhuurders een prachtig uitzicht over het water. De bijzondere ligging van het gebouw op het puntje van het Wijnhaveneiland draagt daar aan bij.

Verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw is KCAP te Rotterdam. Het bureau tekende ook voor het hoofdgebouw van The Red Apple met zijn kenmerkende uiteenlopende lijnen. Het gebouw dankt die naam niet alleen aan zijn kleur. Het slaat op de oude appelmarkt van Rotterdam en het is een subtiele verwijzing naar die andere grote stad aan het water: The Big Apple.