Alle Projekte

Scania DC’s

Vrachtwagenbouwer Scania, wie kent het van oorsprong Zweedse bedrijf niet. Niet alleen rijden er vele vrachtwagens over de Nederlandse wegen, ook worden er veel trucks geëxporteerd. De grootste Scaniafabriek ter wereld staat in Zwolle. Vlakbij deze fabriek bouwt Scania een nieuw logistiek centrum.

In Hasselt komt namelijk een 20.000 m2 grote bedrijfshal. In deze nieuwe vestiging, die zo’n 300 banen oplevert, zal Scania 20 vrachtwagens per dag klaar maken voor export. Dit gebeurt door de trucks in onderdelen als een pakket te verschepen. Dit zijn zogenoemde ‘knocked down’ pakketten. Deze pakketten worden dan verscheept per container naar de haven van Rotterdam, en gaan van daaruit verder naar welk land dan ook. Bijvoorbeeld naar Brazilië, of andere landen met erg hoge importheffingen. Ter plaatse kunnen de trucks dan weer geassembleerd worden.

Klinkt goed, maar het beste nieuws is natuurlijk dat Kampstaal en Kamplacon gezamenlijk voor de staal- en dak- en wandconstructies mochten zorgen. Mooi werk, daar het nieuwe distributiecentrum vakwerkspanten van twee meter hoog en 30 meter lang bevat. Zo blijft de hal flexibel indeelbaar. In de herfst van 2014 gingen we van start in Hasselt. Na een vlotte montage van de staalconstructie (zo’n 530 ton!) werd deze bekleed met stalen dakbeplating met PVC dakbedekking en geïsoleerde sandwich wandbeplating.

En begin 2016 mag Kampstaal aan de slag om de tweede hal voor Scania te bouwen, ditmaal aan de Blaloweg in Zwolle. Dit distributiecentrum is zo’n 15.000 m2 en bestaat voor bijna 500 ton uit staalconstructies. Wederom leveren we een nette hal op, in goede samenwerking met onder meer zusterbedrijf Kamplacon, die de 17.500 m² aan dak- en gevelbeplating verzorgen, en aannemer Salverda. Tja, een klant die terugkeert is duidelijk een tevreden klant!

Neem eens een kijkje bij onze andere projecten, of vraag meteen een offerte aan!

Für dieses Projekt haben wir in Zusammenarbeit mit: