Alle projecten

Staalconstructies voor Sportcentrum

Op een prachtige locatie bij de plas Helsdingen bouwt Kampstaal samen met Beijer Constructie aan het nieuwe sportcentrum voor de gemeente Vianen. Afmetingen en gebruik van het sportcentrum leverden transport- en conserveringsuitdagingen op.

Het sportcentrum in Vianen ligt op een unieke plek. Aan een mooie plas, midden in de natuur. Natuurlijk hoogteverloop in het landschap wordt gebruikt in het ontwerp van het gebouw. Zo ligt de sporthal op het lage niveau en het zwembad op het hogere niveau. Daardoor zijn bijvoorbeeld ingrijpende graafwerkzaamheden voor het zwembad niet nodig. Naast deze twee onderdelen zijn in het sportcentrum ook een dojo, kleding- en personeelsruimten en een horecagelegenheid te vinden.

Grote vakwerkliggers

Het gehele complex heeft een oppervlakte van 8700 vierkante meter. Toch heeft architectenbureau Slangen+Koenis een compact geheel weten te creëren dat door zijn bijzondere ligging met ’ de voeten in het water’ lijkt te staan. Kampstaal en Beijer leveren de staalconstructies voor dit gebouw die soms flinke afmetingen hebben. Voor de overspanningen van 20 tot 28 meter maken we gebruik van vakwerkliggers. Om die over de weg te kunnen vervoeren, zijn deze in het midden gedeeld.

20 jaar garantie

Omdat staal in een zwembadklimaat aan bijzondere omstandigheden blootstaat, besteden we extra aandacht aan de conservering van deze onderdelen. We hebben de hele bouwvakvakantie doorgewerkt om de conservering en montage van deze staalonderdelen op tijd klaar te hebben. Vertrouwen hebben we volop in deze onderdelen en daarom geven we er 20 jaar garantie op. In totaal leveren we circa 245 ton aan staalconstructie voor dit project.

Voor dit project werd samengewerkt met: